55 бойових зіткнень, бої за Авдіївку, спроба проникнення російської ДРГ — карта війни за 12 жовтня (ВІДЕО)

Ілюстративний скріншот: uatv.ua

Сьогодні, 12 жовтня, президент України Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача. На ній він заслухав доповіді про ситуацію на основних напрямках фронту, захист позицій і просування українських захисників уперед. За інформацією Генерального штабу Збройних сил України (ЗСУ), у зоні бойових дій минулої доби відбулося 55 бойових зіткнень, повідомляє FREEДОМ.

Російські війська активізували штурми Авдіївки Донецької області. Третю добу бої навколо міста не припиняються. Росіяни кидають у бій велику кількість бронетехніки, але Сили оборони України відбивають атаки.

“Чуємо вибухи, кулемети працюють. Окупанти намагаються щось зробити, але в них це не виходить. Це слава богу”, — каже танкіст 53-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Едуард.

За словами українських воїнів, російські війська намагаються захопити Авдіївку вже півтора року. Але позиції в районі міста добре укріплені, і ці спроби безуспішні.

За добу Сили оборони України відбили 14 штурмів у районі Авдіївки, а також на Мар’їнському, Куп’янському та Лиманському напрямках. Водночас українські захисники продовжують наступальні дії в районі Бахмута, а також на Мелітопольському напрямку.

Російська диверсійно-розвідувальна група (ДРГ) у ніч проти 12 жовтня проникла на територію Сумської області. Група з 8 осіб прямувала до одного з об’єктів цивільної критичної інфраструктури, але зазнавши втрат, ДРГ відійшла в бік кордону.

“У Північній операційній зоні найбільш небезпечними напрямками в плані задіяння ворогом диверсійно-розвідувальних груп залишаються Чернігівський та Сумський напрямки. За останні два місяці було зафіксовано понад 10 спроб перетнути державний кордон України. У цій роботі задіяні Сили оборони, працюють штаби. Спроби були припинені, ворог, зазнавши втрат, відійшов”, — повідомив командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення до України кількість загиблих російських окупантів наблизилася до позначки 285 тисяч. Лише за добу українські захисники ліквідували майже тисячу окупантів, а також 42 танки і 44 бойові броньовані машини. Крім того, знищено 32 артилерійські системи та десятки одиниць іншої ворожої техніки.

Читайте також: Росіяни штурмують Авдіївку — що відбувається в місті, показала кореспондентка FREEДОМ (ВІДЕО)

Нагадаємо, як повідомив керівник пресслужби Східного угруповання військ Збройних сил України Ілля Євлаш, за минулий день російські окупанти 580 разів обстріляли українські позиції на Бахмутському напрямку та 601 раз — на Лимано-Куп’янському. Українські захисники відбили всі атаки ворога та завдали йому суттєвих втрат. Росіяни відновили наступальні дії поблизу Куп’янська, продовжують відступати південніше Бахмута.

Прямий ефір