“Ми стоїмо поруч у боротьбі за вашу країну”: світові лідери вітають Україну з Днем Незалежності (ВІДЕО)

Ілюстративне фото: president.gov.ua

Сьогодні, 24 серпня, світові лідери вітають українців із Днем Незалежності та висловлюють підтримку Українській державі. Про це йдеться у їхніх заявах, оприлюднених у соціальних мережах, інформує FREEДОМ.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн наголосила, що міць України — у її людях. 

“У вашій мужності, вашій силі та вашій незламній надії на мирне та квітуче майбутнє в об’єднаній Європі”, — написала вона.

Боротьба українців надихає всіх європейців, вважає фон дер Ляєн.

“Разом ми виборемо справедливий і тривалий мир”, — заявила президентка Єврокомісії.

Своєю чергою, президент Європейської Ради Шарль Мішель наголосив, що ЄС виступає на стороні України і підтримуватиме її стільки, скільки буде потрібно. 

“Ви є членом нашої європейської родини. І ваше майбутнє — з нами. Зірки на прапорі ЄС будуть здійматися над вашою вільною і суверенною державою”, — акцентував Мішель.

Президентка Європейського парламенту Роберта Мецола у своєму вітанні акцентувала, що свобода, суверенітет та незалежність — це те, на що заслуговує Україна, і те, що підтримує Європа.

“У День Незалежності ми підтверджуємо нашу відданість Україні. Ми будемо продовжувати стояти з вами стільки, скільки буде потрібно.  Так само як ми робили це протягом останніх 18 місяців”, — написала Мецола.

Україна захищає цінності, які поділяє Європа, наголосив глава зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель.

“Вітаю український народ із Днем Незалежності України. Ви боретеся за свою свободу і мужньо захищаєте цінності, які ми поділяємо. Європа непохитно стоїть поруч із вами. Наше майбутнє — разом”, — зазначив він. 

Державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен у своїй заяві з нагоди Дня Незалежності наголосив, що США та союзники подбають про те, щоб Україна мале все необхідне для самозахисту, відновлення і процвітання. 

“США і надалі стоятимуть поруч з вами та працюватимуть з нашими союзниками й партнерами над тим, щоб Україна мала все необхідне для самозахисту, відновлення і процвітання”, — резюмував держсекретар США. 

Він нагадав, що нині виповнюється півтора роки, як Росія розпочала своє жорстоке, повномасштабне вторгнення до України.

“Сьогодні також виповнюється півтора року відтоді, як Кремль розпочав своє брутальне, повномасштабне вторгнення в Україну — 18 місяців безглуздої агресії, що спричинила смерть і руйнування по всій Україні”, — зазначив Блінкен. 

Він зазначив, що “саме завдяки стійкості її народу” Україна переможе, а Росія “заплатить високу ціну за те, що вона зробила”.

У непохитній підтримці України запевнив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

“Сьогодні ви святкуєте незалежність і свободу свого народу. Саме ці принципи захищає вся ваша країна у вашій сміливій боротьбі проти жорстокої російської агресії. Ми захоплюємося вашою мужністю і силою”, — зазначив канцлер Німеччини.

Читайте також: “У цій боротьбі важливий кожен”: Зеленський привітав українців із Днем Незалежності (ВІДЕО)

Прямий ефір