В Ічнянському районі відновили вже понад 140 будинків (ФОТО)

Фото Чернігівської ОДА

В Ічнянському районі на Чернігівщині вже відновили більше 140 будинків, які постраждали від вибухів на військовому складі.

Про це повідомляє прес-служба Чернігівської ОДА.

Передусім ремонтують дахи і відновлюють вікна.

Загалом у районі снаряди пошкодили 258 будинків. З них 16 не підлягають відновленню, а 4 будинки знищені.

“Зараз усі роботи ведуться за кошти місцевого бюджету та благодійників. Документи на компенсацію в Мінекономрозвитку та Мінрегіон уже подали. Загальна сума – близько 7 мільйонів гривень. Насамперед це гроші для школи (селище Дружба). Туди треба повертати дітей. Зараз більшість із них на відпочинку в санаторіях. Коли будуть кошти на компенсацію за зруйноване (чи аварійне) житло, поки мають відповідні акти обстеження 9 таких будівель – невідомо. Адже відповідні документи мають опрацювати три міністерства. Втім, прем’єр-міністр запевнив, що це буде максимально швидко, як дозволить процедура”, – зазначила виконувачка обов’язків голови Чернігівської ОДА Юлія Свириденко.

В облдержадміністрації повідомляють, що родини, будинки яких зруйновані після вибухів боєприпасів на військовому арсеналі, прилаштовані. Одна з них (мама і двоє дітей) перебуває в лікарні Парафіївки, ще одна сім’я проживає у гуртожитку місцевого ліцею. Решта – у родичів.

Нагадаємо, над арсеналом біля Ічні відкрили авіапростір, а також відновили рух автомобільного та залізничного транспорту у радіусі 30 км.

Прямий ефір