Моторошні побиття, знущання, відрізання кінцівок, — Щаранський про тортури українських військових у полоні РФ

Натан Щаранський. Фото: pravda.com.ua

Українські військові, взяті в полон Росією, зазнають моторошних тортур — побиття, знущання, відрізання кінцівок, голод тощо. Про це сьогодні, 18 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів радянський дисидент, колишній ізраїльський міністр і депутат Кнесету Натан Щаранський.

“Справжні тортури, моторошні побиття, знущання, відрізання кінцівок. Там страшні речі кояться. Це порушення всіх міжнародних норм. Це справжнісінький злочин проти людяності. Я дуже сподіваюся, що цього разу [президенту РФ Володимиру] Путіну і його режиму від міжнародного суду не втекти”, — сказав він.

У російському полоні не дотримуються міжнародного закону. Крім цього, Росія намагається всіляко приховувати свої злочини або перекласти свою провину на Україну, як це було у виправній колонії в тимчасово окупованому селищі Оленівка Донецької області, де наприкінці липня 2023 року загинуло понад 50 українських військовополонених, понад 100 було поранено.

“Українські військовослужбовці, як я помітив, усі досить великі чоловіки. Їм, безумовно, важко. Та й узагалі російська влада не визнає жодного міжнародного закону. Ставляться нещадно. І більше того, потім намагаються спихнути провину на Україну. Як ви знаєте, росіяни підірвали барак із сотнями військовополонених і заявили, що це нібито українці”, — констатував Щаранський.

Читайте також: Росіяни застосовують тортури до українських військовополонених, — правозахисник

Прямий ефір