Панічні настрої у ворога є, але росіяни не збираються тікати з окупованої частини Запорізької області, — Федоров

Російський окупант. Фото: gur.gov.ua

На тимчасово окупованій частині Запорізької області російські військові продовжують будувати додаткові оборонні загородження. Про це сьогодні, 17 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив Мелітопольський міський голова Іван Федоров.

“Щодо паніки у ворогів, сьогодні ми не повинні думати про те, що ворог збирається тікати з нашої території. Тому що ми бачимо зворотну тенденцію. Ворог — це гарматне м’ясо, яке його генерали кидають на ті чи інші ділянки, тому що десятки тисяч російських недовійськових залишаються в нашій землі, але їх продовжують кидати далі й далі. Тому сьогодні точно є панічні настрої, але точно немає в них команди тікати з тимчасово окупованих територій Запорізької області. Тому вони будуть до останнього залишати чергові жертви, двохсотих, трьохсотих на запорізькій землі”, — сказав він.

За словами мера, ворог не зупиняється і продовжує будувати нові укріплення, нові лінії оборони.

“Перша їхня лінія оборони вже так чи інакше перебуває під контролем українських військових, і ми це бачили навіть на відеозйомках кілька тижнів тому. Але ворог продовжує будувати нові лінії та укріпрайони. Будує здебільшого радянською їхньою технікою, але продуктивність, ККД цієї радянської техніки — як мінімум 3 км на день нових оборонних споруд. Також ми бачимо нові оборонні споруди і в районі саме Бердянська, в районі села Андріївка, яке розташоване приблизно за 20 км від Бердянська. Цей населений пункт є важливим логістичним центром для ворога і там також будуються додаткові укріпрайони”, — розповів Федоров.

За інформацією мера, окопується ворог і в районі Мелітополя.

“Наприклад, нашу річку Молочна, яка з південного боку міста окреслює його межі, ворог змінює на справжній укріпрайон і природне загородження для доступу до міста — обрізає береги”, — додав він.

Читайте також: Сили оборони продовжують контрнаступ на двох напрямках, на фронті — 20 бойових зіткнень, — Генштаб ЗСУ

Нагадаємо, за словами військового оглядача Дениса Поповича, українська армія має частковий успіх у районі села Роботине Запорізької області. Це перший опорний пункт російських окупантів на шляху до Мелітополя. За населений пункт тривають бої.

Прямий ефір