Вирву завглибшки 9 метрів на місці дитячого павільйону залишила ракета РФ — включення зі Львова (ВІДЕО)

Наслідки удару по Львову. Скріншот: t.me/andriysadovyi

П’ять вибухів пролунали у Львові, що ще спав, сьогодні, 15 серпня. Місто російська армія атакувала близько 5 години ранку. Про це у прямому ефірі FREEДОМ повідомила кореспондентка Юлія Біль.

Одна ракета впала на території дитячого садка, залишивши, за словами мера Львова Андрія Садового, вирву завглибшки 9 метрів на місці дитячого павільйону. Уламками ракет зачепило й житлові будинки. Постраждали 4 особи, але, на щастя, ніхто не загинув. Людей зі зруйнованого будинку вже евакуювали, постраждалим надано допомогу.

“Один із павільйонів дитсадка — зараз тут вирва глибиною 9 метрів та 20 метрів у діаметрі. Там навіть залишився шматок цієї ракети. Зруйнований будинок — верхні поверхи всі вигоріли. Вікна вилетіли, але, дякувати Богу, що немає жертв, — це найголовніше”, — каже Андрій Садовий.

За словами місцевого жителя Романа, вибухи у Львові лунали із проміжком у кілька хвилин. Після третього у його будинку вилетіли всі вікна.

“Почув щось гуде, вибіг у коридор. Був перший вибух — просто вікно відчинилося, наче нічого страшного. Потім за 10 хвилин — так здалося, я не знаю, чи минуло 10 хвилин, чи, може, більше — був другий, який вибив одне вікно. І потім — третій, який повністю знищив усі вікна. У будинку повно уламків, це страшно”, — розповів мешканець Львова Роман.

У різних частинах міста після атаки виникли пожежі — їх оперативно загасили. Били росіяни не лише по Львову — у населених пунктах області пошкоджено 10 приватних будинків, є травмовані мирні жителі. Травми — легкі.

А в одному із гіпермаркетів Львова через падіння уламків ракети стався обвал стелі.

Нагадаємо, Російська Федерація вдалася до чергової масованої повітряної атаки по Україні сьогодні вночі, 15 серпня. Під ударами було кілька регіонів, серед яких — Львівська, Волинська, Дніпропетровська, Хмельницька області.

Прямий ефір