Путін братиме тих, кого не шкода: про осінню мобілізацію в Росії розповіла Романова

Ольга Романова. Фото: Facebook/ Ooo.Romanova

Наприкінці серпня в Росії розпочнеться чергова хвиля мобілізації. На війну РФ проти України відправлятимуть жінок, ув’язнених і мобілізованих. Про це сьогодні, 10 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловила директорка фонду “Русь сидящая” Ольга Романова.

“М’яса” (некваліфіковані військові, яких РФ масово відправляє на фронт в Україні, — ред.) ще дуже багато. Почали брати жінок. Їх теж не готують. Беруть ударними темпами ув’язнених. До кінця серпня, восени, йде якась масштабна мобілізація”, — сказала вона.

Експертка зазначила, що в Росії зберігається образ зайвої людини, який характеризує російське суспільство, не здатне протистояти владі й реалізувати свої ідеї, таланти, не маючи перспектив саморозвитку.

“Насамперед Путін братиме тих, кого не шкода. А не шкода ув’язнених і мобілізованих. Ці горезвісні “наши ребятки” існують тільки в якихось пропагандистських і журналістських твердженнях, тому що це не “наши” і не “ребятки” — це дорослі люди, які повинні розуміти відповідальність за те, що відбувається, і за те, що вони самі роблять. Їх набиратимуть із малих і середніх міст, столиці не торкнеться. Ніхто й не помітить, що загинули, перероблені, пішли на фронт… Загалом, зайві люди. Повторюється трагедія російської літератури — зайва людина XIX століття. А зараз зайві люди — це звичайні хлопці, які на свою голову народилися і виросли в російській глибинці”, — резюмувала Романова.

Читайте також: “Утилізація соціально неблагонадійних”: кого російські окупанти кидають на забій, а кого бережуть, розповіли в українській розвідці

Прямий ефір