Ракетна атака Росії по Дніпру: обстановка біля зруйнованого ЖК і будівлі СБУ (ВІДЕО)

Рятувальники ліквідовують наслідки ракетного удару по Дніпру. Фото: dp.dsns.gov.ua

Сьогодні ввечері, 28 липня, російські терористи завдали чергового ракетного удару по Дніпру. Зафіксовано влучання в багатоповерховий будинок і будівлю Служби безпеки України (СБУ). Про це в Telegram-каналі повідомив президент України Володимир Зеленський, інформує FREEДОМ.

“Оперативно провів розмови з СБУ, МВС, ДСНС, керівником ОВА. Усі необхідні служби на місці. Швидко реагуємо й допомагаємо людям. Тримаємо ситуацію на контролі. Зробимо все, щоб притягнути Росію до повного покарання за агресію й терор проти наших людей. Ця сволота відповідатиме. Зробимо все заради справедливості”, — написав глава держави.

На місці події в Дніпрі побувала кореспондентка телеканалу FREEДОМ Наталія Гусак. Ракетний удар припав на центральну частину міста. Пролунало два вибухи близько 20:30. Їх чуло все місто.

Триває розбирання завалів. Як повідомив глава ОВА, про рятувальну операцію поки що не йдеться. Точно відомо про щонайменше трьох постраждалих. Кількість може збільшуватися з кожною хвилиною, люди відходять від шоку, починають звертатися по медичну допомогу.

Було проведено обхід усіх квартир. Підтверджено інформацію, що загиблих немає. Постраждалий ЖК було здано кілька місяців тому, мешканці ще не встигли в нього заселитися. Тому вдалося уникнути великої кількості жертв. Серед постраждалих — будівельники, які перебували в деяких квартирах.

На місці перебувають дуже багато машин швидкої допомоги, людям надають психологічну допомогу.

Будівля СБУ зруйнована частково. Там теж триває розбір завалів. За інформацією, отриманою кореспонденткою, людей там бути не повинно було.

Комунальні служби вивозять сміття. Але, щоб повністю ліквідувати наслідки, знадобиться близько доби. На місці працюють рятувальники та волонтери.

Як повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, відомо про п’ять травмованих — четверо чоловіків віком від 18 до 53 років і 77-річна жінка. Усім надано медичну допомогу без госпіталізації.

Читайте також: Дніпро, Миколаїв, Очаків, Одеса: Зеленський розповів про візити до регіонів України у 519-й день війни

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, протягом минулої доби російська армія завдала 3 ракетних та 29 авіаційних ударів, а також здійснила понад 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Унаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнала портова інфраструктура на півдні України та житлові будинки. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається дуже високою.

Прямий ефір