ЗСУ успішно відбили атаки російських військ біля Авдіївки — про ситуацію на фронті повідомив Генштаб 

ЗСУ. Фото: Facebook/Угруповання Об'єднаних сил

Протягом минулої доби російські окупанти атакували Україну ударними іранськими безпілотниками типу Shahed. Із 15 дронів-камікадзе Сили оборони знищили 11 ударних БпЛА. Загалом ворог завдав понад 60 авіаційних ударів та здійснив 64 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Є загиблі та поранені цивільні, серед яких діти. Про це сьогодні, 13 липня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Армія РФ зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом доби відбулось понад 35 бойових зіткнень.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність. Протягом доби здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

На Куп’янському напрямку українські військові тримають оборону. Противник завдав авіаційного удару в районі Кислівки Харківської області. 

На Лиманському напрямку протягом доби росіяни вели безуспішні наступальні дії біля Новоселівського Луганської області. Завдали авіаційних ударів неподалік від Білогорівки Луганської області та Спірного, Веселого і Роздолівки Донецької області. Під артилерійські обстріли російських окупантів потрапили понад 15 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Ступочок, Олександро-Шультиного та Диліївки. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів Донецької області.

На Авдіївському напрямку під щільним вогнем авіації та артилерії противника українські захисники успішно відбили атаки російських військ в районах Авдіївки та Кераміка Донецької області. Ворог завдав авіаційного удару біля Пантелеймонівки. Водночас росіяни обстріляли з артилерії понад 15 населених пунктів регіону.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки. Ворог завдав авіаційного удару біля Красногорівки Донецької області. Обстріляв понад 15 населених пунктів.

На Шахтарському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Новомихайлівки та завдав авіаударів біля Золотої Ниви, Макарівки та Рівнополя Донецької області. 

На Запорізькому та Херсонському напрямках армія РФ зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування українських військ. Під артилерійський вогонь противника потрапили понад 20 населених пунктів Запорізької, Дніпропетровської та Херсонської області. Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах.

Українська авіація за минулу добу завдала шість ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та чотири — по зенітно-ракетних комплексах ворога.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили пункт управління,16 артилерійських засобів на вогневих позиціях, чотири зенітно-ракетних комплекси та дві станції РЕБ противника.

Читайте також: Штурмовики ЗСУ відбивають окуповані російською армією території в Донецькій області (ВІДЕО)

Прямий ефір