В Україні збудують 136 сховищ боєприпасів, – Петро Порошенко

Фото Facebook Генеральний штаб ЗСУ

Верховний Головнокомандувач ЗСУ повідомив, що загалом по Збройних Силах України збудують 136 сховищ упродовж 34 місяців.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з командирами бригад ЗСУ, Нацгвардії та Держприкордонслужби на Хмельниччині, передає UATV.

Під час робочого візиту Президент відвідав сучасний арсенал для зберігання боєприпасів. Він зазначив, за останні чотири роки приміщення розбудували і модернізували.

“Я хочу наголосити, що в 2014 році 80% боєприпасів, які зберігалися на цьому аресеналі, зберагілися на відкритих майданчиках. У 2018 році 72% боєприпасів зберігаються в арочних або закритих сховищах, які гарантують і забезпечують якісне зберігання”, – сказав Петро Порошенко.

Президент доручив в найкоротші терміни запровадити системи електронного захисту та мінімізації людського фактору на усіх військових арсеналах України.

“Завдання, яке я поставив перед Міністерством оборони і Генеральним штабом, щоб ці всі новітні сховища, аналогів яким немає, повністю відповідали стандартам НАТО, повністю відповідали тим завданням і рекомендаціям, які ми отримали з боку наших партнерів”, – додав Президент.

Нагадаємо, Петро Порошенко розповів про масштабну програму будівництва житла для військових. Частину із виділених коштів потратили на облаштування гуртожитків для вояків.

Прямий ефір