Немає жодної різниці між ПВК “Вагнер” і російською армією, і ті, й інші — терористи, — Табах

Гаррі Табах. Фото: evrejskaja-panorama.de

Не варто розділяти російську армію та приватну військову компанію (ПВК) “Вагнер”, тому що і ті, й інші — терористи, які вбивають українців. Вони можуть домовитися між собою, але через якийсь час все одно почнуть вбивати один одного. Таку думку сьогодні, 28 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив офіцер армії США, капітан першого рангу Гаррі Табах.

“Я сподіваюся, що їх [бійців ПВК “Вагнер”] уб’ють. Але зараз ще рано говорити про це, тому що ситуація може дуже швидко змінитися. У терористів це трапляється. Яка різниця між ПВК “Вагнер” і російською армією? Жодної. Ті й інші ведуть терористичні акти. Учора знову був здійснений терористичний акт у Краматорську. Я не відокремлюю ПВК “Вагнер” від Росії, вони були створені в Росії, російською владою, і це російська армія, просто під іншим соусом. І ті, й інші — терористи”, — сказав він.

Експерт упевнений, що терористичні організації, якими він вважає ПВК “Вагнер” і російську армію, можуть домовитися на якийсь час, але згодом однаково почнуться вбивства, оскільки суперечки будуть про гроші, зброю та владу загалом.

“Це дві терористичні організації. Вони домовляються між собою, але рано чи пізно одна одну починають вбивати, бо вони не можуть поділити бюджетні гроші, зброю й багато інших речей. Але і та, і інша організація — терористичні”, — зазначив він.

Табах заявив, що в разі, якби творець ПВК “Вагнер” Євген Пригожин пробрався до влади в Росії, то його правління було б більш жорстким, ніж у нинішнього президента РФ Володимира Путіна. 

“Путін все одно відсутній у цьому світі, він у паралелі цього світу. А Пригожин — він був на фронті, він весь час із солдатами, можливо, він би ухвалював радикальніші рішення. Пригожин — бандит і беззаконник, він просто перейшов з однієї категорії в іншу. Усе це серед терористів теж дуже часто буває, коли вони переходять з однієї групи в іншу. Я думаю, що Пригожин перейшов із групи, де бандитизм, у групу чистих терористів”, — повідомив він.

Офіцер армії США заявив, що не має значення, на території якої країни будуть убиті члени ПВК “Вагнер”. Їх необхідно знищити для того, щоб вони припинили вбивати українців.

“Мені абсолютно байдуже, що з ними буде: вб’ють їх у Білорусі, Україні чи в Росії. Мені головне, щоб вони перестали вбивати українців і невинних людей щодня. І весь час народ живе в страху. Це терористи”, — констатував він.

Читайте також: Корегувальника ракетного удару по кафе в Краматорську затримала СБУ — фрагменти допиту (ВІДЕО)

Прямий ефір