Понад 60 російських атак відбито Силами оборони: в епіцентрі бойових дій — Бахмут та Мар’їнка, — Генштаб ЗСУ

Українські військові. Фото: Facebook/Генштаб ЗСУ

28 авіаційних та шість ракетних ударів завдано по Україні російськими окупаційними військами впродовж минулої доби. Окрім того, ворог здійснив 38 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів. Наступальні зусилля загарбників зосереджені на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Понад 60 атак відбили українські захисники за добу. Про це сьогодні, 16 квітня, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у ранковому зведенні, інформує FREEДОМ.

На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії поблизу населених пунктів Діброва та Білогорівка. На Бахмутському — не припиняються бої за місто Бахмут, також росіяни провели атаку в районі населеного пункту Хромове, проте успіху не мали. На Авдіївському напрямку загарбники вели наступальні дії в районах Авдіївки та Сєверного, які теж не принесли їм успіху. На Мар’їнському — українські захисники відбили численні ворожі атаки в районі населеного пункту Мар’їнка Донецької області.

Також стало відомо, що на Куп’янському напрямку ворог провів мінування місцевості в районах чотирьох населених пунктів. На решті напрямків оперативна ситуація не зазнала суттєвих змін.  

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також трьох — по зенітно-ракетних комплексах. Українські воїни збили ворожий літак Су-25. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 3 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, а також район зосередження артилерії, радіолокаційну станцію, дві станції радіоелектронної боротьби, зенітно-ракетний комплекс та склад боєприпасів.

У Генштабі також повідомляють, що у РФ міністром оборони ухвалено рішення про перенесення початку навчального процесу для офіцерського складу в деяких вищих військових навчальних закладах з 1 вересня на 1 грудня: даються взнаки щоденні втрати.

“Також відзначається зменшення кількості особового складу у підрозділах, які пройшли навчання на полігонах. Що, ймовірно, пов’язано із постійною відправкою у райони ведення бойових дій малочисельних груп для поповнення втрат бойових підрозділів. Нещодавно у інформаційному просторі з’явився відкритий лист від терористичної організації ПВК “Вагнер” із таким собі “запрошенням” до своїх лав добровольців. Відомо, що підрозділи цієї організації зазнали великих втрат під час наступу на Бахмут”, — прокоментували в Генштабі ЗСУ.

Читайте також: Російський спецназ — розбитий, цю втрату РФ буде поповнювати щонайменше 10 років, — Ягун

Прямий ефір