Обстріли, розмінування та евакуація: в облраді розповіли про оперативну ситуацію в Харківській області

Ілюстративне фото: hromadske.radio

Радниця голови Харківської обласної ради Наталія Попова в ефірі телеканалу FREEДОМ розповіла про поточну ситуацію в регіоні. Гостя ефіру зазначила, що частина вибухів, які чути у місті, пов’язані з розмінуванням.

“ДСНС намагається якнайчастіше повідомляти про точний час розмінування території, яка відбувається щодня. Не завжди це вдається. І дуже часто у нас частина вибухів пов’язана саме із розмінуванням територій”, — пояснила Попова.

Вона також наголосила, що у прикордонних населених пунктах Харківської області сьогодні окупантами обстріляно 16 населених пунктів.

“На жаль, у нас двоє загиблих — один на місці, один у лікарні. Обидва чоловіки віком від 70 років. Жінка в тяжкому стані у лікарні. Вже за сьогодні ми маємо одну людину, яка отримала поранення внаслідок наїзду трактора на вибуховий пристрій, його доставлено до лікарні. На жаль, небезпека одна з найвищих у країні. У нашому регіоні тривають обстріли, у зв’язку з чим у нас у деяких районах посилено продовжується евакуація”, — сказала Попова.

Вона наголосила, що діти, які залишилися в гарячих точках області, більшість часу проводять у підвалах.

Речниця також розповіла про створення фабрики-кухні в межах реформи шкільної освіти, яка проходить за підтримки першої леді України, та додала, що в результаті реалізації цього проєкту понад 13,5 тис. дітей регіону отримуватимуть повноцінне гаряче харчування.

Читайте також: “Коли були росіяни — було ще страшніше”: як живе звільнений Херсон

Прямий ефір