Російські окупанти посилили обстріли Херсона для залякування місцевих жителів, — Романенко

Ігор Романенко. Фото: Facebook

Російські окупаційні війська збільшили обстріли півдня України з метою залякування і придушення опору місцевих жителів. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів засновник Благодійного фонду “Закриємо небо України”, генерал-лейтенант у відставці Ігор Романенко.

Він зазначив, що росіяни використовують для обстрілів можливості свого територіального розміщення на лівому березі Дніпра.

“Обстріли не прицільні. Тобто це для придушення морально-психологічного стану городян Херсона”, — сказав Романенко.

При цьому Сили оборони півдня ведуть контрбатарейну боротьбу, щоб зменшити натиск ворожого вогню.

На думку Романенка, обстрілюючи цивільні цілі, російські окупанти демонструють своє безсилля. Він зазначив, що наразі росіяни будують оборонні рубежі, але водночас військовослужбовці армії РФ, особливо мобілізовані, розуміють усю безвихідь ситуації та відсутність перспектив.

“І що далі, то більше у них є втрати, то більшою мірою вони розуміють непотрібність війни. Це ще не довело їх до стану, коли б вони протидіяли, більшою мірою дезертували… Але процеси такі йдуть і проявляються. Це, так би мовити, безсилля під час обстрілу цивільних людей, знищення, спроби мститися незрозуміло за що…. Це ось такі підходи. Тому ставлення до них має бути однозначне”, — вважає Романенко.

Читайте також: Окупанти відчувають себе, немов у пастці, — Гуменюк про ситуацію на півдні України

Нагадаємо, Херсон перебуває під постійними атаками окупантів РФ, які ведуть хаотичні обстріли. Вибухи лунають щодня, практично щодня гинуть люди.

Прямий ефір