Донецька область стала суцільною лінією оборони для української армії, — військовий експерт

ЗСУ. Фото: zsu.gov.ua

Завдання окупувати всю територію Донецької області до 31 березня зазнало невдачі. Російські окупанти провалили черговий “дедлайн” через успішну оборону українських захисників. Про це сьогодні, 1 квітня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав військово-політичний експерт Дмитро Снєгирьов.

“Наразі Збройні сили України (ЗСУ) контролюють близько 50% Донецької області — конгломерату малих, середніх і великих міст. Це суцільна лінія оборони ЗСУ, і навіть якщо ми теоретично припустимо виведення українських військ з Бахмута, то друга лінія оборони — це Часів Яр, Костянтинівка, Краматорськ і Слов’янськ, які, за даними російської сторони, перетворені на неприступні фортеці Збройних сил України”, — сказав він. 

Снєгирьов також додав, що колишній так званий “міністр оборони ДНР” Гіркін (Стрєлков) заявив, що Краматорськ і Слов’янськ у будь-якому разі залишаться під контролем українських захисників, оскільки в російських окупантів немає можливостей для їх захоплення.

“Нагадаю, що бої в районі Мар’янки, невеликого населеного пункту порівняно зі Слов’янськом і Краматорськом, тривають близько 12 місяців. Аналогічна ситуація в районі Бахмута й Авдіївки — найбільш напружених точок війни з Російською Федерацією”, — підкреслив Дмитро Снєгирьов.

Читайте також: Удари вглиб тилів противника пришвидшать перемогу України, — Загородній

Прямий ефір