Путін переводить економіку на військові рейки — про підготовку Росії до затяжної війни розповів Юсов

Ілюстративне фото: minfin.com.ua

Росія в останні місяці активно переводить економіку на військові рейки, готуючись до затяжної війни. Про це сьогодні, 16 січня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив представник пресслужби Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МОУ) Андрій Юсов.

“Російська економіка, яка фактично перестала існувати як вільна економіка, як ринкова економіка, власне, в останні місяці активно переводиться саме на військові рейки. І ми можемо аналізувати економічну політику, наскільки вона є взагалі в Російській Федерації. Ну і, звичайно, це ознака мобілізаційних заходів”, — сказав Юсов.

Він нагадав, що Росія має намір збільшити загальну чисельність своєї армії до 2 мільйонів. В української розвідки є інформація щодо планів з початку нової хвилі мобілізації та збільшення призовного віку в РФ, а також про обмеження, які вже вступили в дію щодо виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

“Усе це свідчить про те, що Путін фактично визнав провал так званої “сво” як короткострокової операції й переходить до життя в режимі війни. Це саме такий образ, коли все російське суспільство в його планах на довгий час прийме для себе таку реальність як “війна — це норма”. Це плани Путіна. Це не означає, що вони будуть реалізовані в життя. В України свої плани й у вільного світу свої плани. Наші плани — це якнайшвидше звільнення наших територій. І для нас 2023 рік має стати не роком затяжної війни за планами Путіна, а роком звільнення наших територій”, — сказав Юсов.

Читайте також: “Ми просто гарматне м’ясо, допоможіть”: із чим доводиться стикатися російським мобілізованим на війні в Україні

Прямий ефір