На аукціоні Сотбіс з-під молотка за 250 тисяч фунтів продали Rolls-Royce Фредді Мерк’юрі — деталі (ВІДЕО)

Rolls-Royce Фредді Мерк'юрі. Фото: uatv.ua

Лот для аукціону Sotheby’s (Сотбіс) надав український артист Андрій Данилко. Він продав Rolls-Royce Silver Shadow 1974 року випуску, на якому вокаліст гурту Queen їздив до останніх днів життя. Представник аукціону Пітер Хайнц повідомив, що новим власником автомобіля став покупець з України. Про це сьогодні, 5 листопада, розповів кореспондент телеканалу FREEДОМ у Європі Віталій Сізов із місця подій.

Усю суму від продажу легендарного авто Данилко вирішив пожертвувати на будівництво реабілітаційного центру Superhumans в Україні, що опікуватиметься дітьми та дорослими, які постраждали від повномасштабної агресії Росії.

“Це легендарний автомобіль, Фредді Мерк’юрі їздив на ньому до останніх днів життя. Усі гроші, отримані на сьогоднішньому аукціоні, підуть на будівництво сучасного центру реабілітації та протезування для допомоги постраждалим від війни”, — повідомив представник фонду Superhumans Тарас Крикун.

За його словами, важливо, що про місію реабілітаційного центру тепер говоритимуть на глобальних майданчиках.

“У Лондоні, Нью-Йорку, тому що всі послуги ми надаємо безоплатно. І для нас дуже важливою є підтримка донорів, меценатів та спонсорів. Андрій Данилко талановитий український артист, легендарний, як і Фредді Мерк’юрі. Від початку війни Андрій має чітку позицію, він є патріотом своєї країни, і ми йому вдячні”, — зазначив Крикун.

За інформацією представника аукціону Хайнца, автомобіль Rolls-Royce Фредді Мерк’юрі придбав українець, проте ще невідомо, чи далі машина поїде в Україну, чи залишиться у Великій Британії. 

Читайте також: Українців хочуть занурити у пітьму: завдання Росії та заходи протидії з боку ЄС назвав Боррель

Прямий ефір