Путін на деякий час перестав погрожувати “ядеркою”, щоб домогтися перемовин — думка політолога

Ігор Рейтерович. Фото: uatv.ua

Президент Росії Володимир Путін розраховував на те, що ядерним шантажем зможе залякати світ і йому підуть назустріч. Але на Заході йому відповіли, що боятися російських погроз не будуть. Про це сьогодні, 4 листопада, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів політолог Ігор Рейтерович.

“Європа і світ відреагували однозначно на погрози Путіна ядерною зброєю, що не викликало внутрішньої дискусії у цих країнах: акцій протесту, як це було, наприклад, у 70-ті та 80-ті роки, коли європейці протестували проти ядерного озброєння і казали, що необхідно підписувати якісь угоди з Радянським Союзом. А Путін на це і розраховував, що всі злякаються і підуть йому назустріч. Йому ж сказали, що ніхто боятися не буде, тому він на якийсь час зачохлив свою “ядерну палицю”, — сказав політолог.

Глава Кремля зараз намагається грати роль миротворця та показує готовність до переговорів.

“Вони цю інформацію зараз максимально транслюють різними каналами, але позиція Заходу в цьому плані однозначна. Вона каже, що лише Україна вирішуватиме, коли будуть перемовини. Зрозуміло, що Росію це не влаштовує, але вони зараз мають обмежені можливості для маневру. Можливо, вони шукають інших механізмів, щоб вплинути на громадську думку на Заході. Оскільки переговори зараз життєво необхідні саме для РФ”, — наголосив Ігор Рейтерович.

Читайте також: Погрози, шантаж, спроби торгуватися зі світом: як змінюється ядерна риторика Кремля

Прямий ефір