Це фактично шантаж світу: Маломуж висловився про погрози Путіна застосувати ядерну зброю (ВІДЕО)

Микола Маломуж. Фото: apostrophe.ua

Російський президент Володимир Путін фактично шантажує світ застосуванням ядерної зброї. Таку думку сьогодні, 30 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив генерал армії України, екскерівник Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж.

“Він шантажує НАТО конкретно, представляє свої умови, а потім пускає в дію всі механізми тиску. Ми пам’ятаємо, як це було ще в грудні минулого року і в січні цього року, коли він ставив ультиматуми та лише свої умови. Тобто нібито і на переговорах, але як би у плані ультиматуму”, — зазначив він.

Маломуж вважає, що зараз, коли світ усе зрозумів та застосував санкції, Путін намагається грати на межі фолу, тобто задавити світ.

“Для чого? Для того, щоб вони погодилися на те, що зона впливу Росії — це, звичайно, країни СНД, Україна, Східна Європа і так далі. Тобто у нього апетити дуже великі”, — пояснив експерт.

За його словами, хоча стан економіки в Росії набагато гірший, ніж у країнах Європи та США, але ядерний потенціал досить високий.

“Він вважає, що він гравець найвищого рівня, і своєю агресивною політикою, своїм шантажем, тиском планує змусити весь світ грати за його правилами”, — додав він.

Маломуж зазначив, що ядерна зброя, яка є в Росії, була створена 30-40 років тому, і регламентні роботи з її обслуговування не проводилися 20-30 років.

Читайте також: Запобіжного удару по Москві не буде — думка експерта щодо відповіді на реальну ядерну загрозу

Прямий ефір