Запобіжного удару по Москві не буде — думка експерта щодо відповіді на реальну ядерну загрозу

Ядерна зброя Росії. Колаж: dw.com

Для запобігання ядерній атаці з боку Росії союзники України не підуть на завдання удару “по центрах ухвалення рішень” у Москві. Проте відповідь буде. Серед можливих — завдання ударів по транспорту з тактичним ядерним боєприпасом. Таку думку висловив завідувач сектору Національного інституту стратегічних досліджень Олексій Їжак сьогодні, 29 жовтня, у прямому ефірі телеканалу FREEДОМ.

“Запобіжного удару по Москві, по центрах ухвалення рішень, такого не буде, щоб налякати. Але якщо спеціальний транспорт вийшов з конкретного місця, так званого об’єкта, на якому зберігається ядерна зброя, і прямує до фронту, до кордонів України, то по цьому транспорту може бути завданий удар. Або по засобах доставки, по, скажімо, установках “Іскандер”, які розміщені в Білорусі і для яких тягнуть цей ядерний боєприпас. По цьому всьому може бути завдано удару, і це буде те попередження, яке може бути”, — коментує експерт.

Також він не виключає, що будуть вжиті якісь дії щодо людей, які “перебувають у ланцюжку ухвалення рішень”.

“Врешті-решт, у всіх є спецназ, у всіх є засоби розвідки, і Росія тут не унікальна у своїй мережі корумпованих політиків”, — додає Олексій Їжак.

Виключаючи попереджувальний удар по Москві, експерт упевнений, що удару у відповідь завдано все ж таки буде. Таким ударом можуть бути, зокрема, знищені російські війська в Україні.

Читайте також: Ніхто не знає, що є червоною лінією для Путіна, — експерт про ядерну загрозу (ВІДЕО)

Прямий ефір