Швеція підвищує боєздатність через зростання військової активності РФ у Балтійському морі

Фото Sveriges Radio

Міністр оборони Швеції Петер Гультквіст  заявивив про те, що збройні сили Швеції посилюють свої підрозділи на острові Готланд на тлі зростання російської військової активності у Балтійському морі.

Про це повідомляє UA з посиланням на DW.

Сьогодні, 15 січня, шведська громадська телекомпанія SVT оприлюднила на своєму сайті кадри, на яких видно, як на острів прибувають військовослужбовці та техніка.

Глава Готландського полку Маттіас Ардін підтвердив, що йдеться про приблизно “десяток бойових машин”, частина з яких уже патрулює гавань.

“Збройні сили вживають необхідних заходів, щоб підтримати цілісність Швеції та продемонструвати нашу здатність захистити Швецію та її інтереси”, – резюмував Гультквіст.

Посилення патрулювання на Готланді – це знак того, що Стокгольм серйозно ставиться до ситуації та “не буде захопленим зненацька”, заявив глава Міноборони Швеції.

Також наголошується, що “операції посилені в декількох місцях” на тлі зростання “російської активності в Балтійському морі”.

“У Європі є занепокоєння, ситуація в галузі політики, безпеки розвивається в неправильному напрямку, проте ризик збройного конфлікту невеликий”, – прокоментував ситуацію полковник Маттіас Ардін.

Нагадаємо, 14 грудня міністри оборони України та Швеції Олексій Резніков та Петер Гульквіст підписали нову угоду в галузі оборони.

Читайте також: Швеція вітає ідею військової навчальної місії ЄС в Україні, – Гульквіст

Прямий ефір