Суд повернув справу щодо вбивства Дениса Вороненкова прокуратурі

Фото Укрінформ-UATV

Шевченківський районний суд Києва повернув прокуратурі на доопрацювання обвинувальний акт у справі вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова.

13 червня головуючий суддя у цій справі Віталій Циктіч за результатами розгляду клопотання сторони захисту оголосив про це рішення, повідомляє Укрінформ.

“Порадившись в нарадчій кімнаті, суд ухвалив повернути обвинувальний акт прокурору на доопрацювання”, – сказав суддя.

Окрім того, суд продовжив запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою до 11 серпня обвинувачуваним у цій кримінальній справі Ярославу Тарасенкові й Олександру Лосю.

Під час засідання захисники обвинувачених подали клопотання про повернення прокурору обвинувального акту, оскільки, на їхню думку, в ньому не сформульовано саме обвинувачення.

Нагадаємо, 23 березня 2017 року екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова вбили біля готелю “Прем’єр Палас” у Києві. Вбивцею виявився уродженець Севастополя Павло Паршов. Україна направила до Інтерполу матеріали, які необхідні для розшуку громадянина Російської Федерації Володимира Тюріна, якого підозрюють у вбивстві екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова.

Обвинувачуваними у справі проходять Ярослав Тарасенко і Олександр Лось. Їм інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27 п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство і співучасть у злочині).

Прямий ефір