В Україні підрахували, скільки коштуватиме будівництво Hyperloop

Фото Укрінформ-UATV

Один кілометр тунелю, що є аналогом Hyperloop, можна буде побудувати за $11-17 мільйонів, заявив керівник проекту HypeUA Олександр Озеран, пише “Капітал”.

За його словами, доцільність використання проекту в Україні вивчатимуть фахівці Малої академії наук. Олександр Озеран додав, що тестовий майданчик в Дніпрі буде довжиною всього в півкілометра.

“Зараз на європейському континенті один кілометр шляху коштує $40 млн. Якщо ми говоримо про Hyperloop, то це від $11 млн до $17 млн. За півкілометра ми віддамо не такі вже великі гроші”, – сказав керівник проекту.

Нагадуємо, що 22 лютого глава Міністерства інфраструктури Володимир Омелян заявив, що вже в 2019 році Україна може почати в Дніпрі будівництво тестового майданчика для запуску системи надшвидкісного сполучення Hyperloop.

Hyperloop – проект вакуумного поїзда. Розроблена Маском транспортна система Hyperloop складається із сталевих труб, усередині яких переміщається поїзд – герметична капсула на аеродинамічній подушці. Швидкість такої капсули може перевищувати 600 кілометрів на годину. Hyperloop планує перевозити вантажі з 2019 року, а пасажирів — з 2021 р.. Для цього потрібно вирішити технічні та логістичні проблеми.

Сьогодні телеканал UATV писав, що Ілон Маск представив автобус для високошвидкісних тунелів Hyperloop.

Прямий ефір