Бойові катери від США хочуть доозброїти гарматами і кулеметами

Фото Укрінформ-UATV

ВМС України доозброять катери, які нещодавно отримали від США. До оснащення планують додати автоматичні гармати з дистанційним керуванням та комплексами радіотехнічного озброєння.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Міноборони.

“До кінця 2019 року бойові можливості катерів типу «Island» значно зростуть за рахунок проведення доозброєння – на них буде встановлено крупнокаліберний кулемет калібру 12,7 мм. А в наступному році ми оснастимо їх автоматичними гарматами з дистанційним керуванням та комплексами радіотехнічного озброєння“, – підкреслив керівник Управління кораблебудування командування ВМСУ Василь Радчук.

Капітан Радчук зазначив, що усього є три ймовірні варіанти доозброєння катерів. Планують вивчити можливості техніки під час виконання завдань та обрати найоптимальніший варіант.

Він додав, що у загальній системі ВМС катери «Старобільськ» та «Слов’янськ» залучатимуть до судноплавства, захисту портів і морських комунікацій, патрулювання в межах виняткової морської економічної зони, забезпечення розгортання військ, посилення охорони морських ділянок держкордону та прикриття конвоїв під час забезпечення перевезення вантажів в морі.

Також катери будуть використовувати для протидії піратству, незаконній міграції і контрабанди. Морехідні можливості дозволятимуть їм плавати у Чорному, Азовському і Середземному морях.

Нагадаємо, 13 листопада катери “Слов’янськ” і “Старобільськ” включили до складу ВМС України.

Раніше повідомлялося, що США передадуть Україні три нові патрульні катери класу Island.

Прямий ефір