Пристайко спростував заяву Сійярто про блокування рішення комісії Україна – НАТО

Фото Укрінформ-UATV

Глава МЗС України Вадим Пристайко спростував заяву угорського колеги Сійярто про нібито заблоковане Угорщиною рішення Комісії Україна – НАТО.

Про це він заявив сьогодні на брифінгу, повідомляє UATV.

“Не все було зрозуміло навіть нам у МЗС – я кажу про заяви міністра Сійярто про те, що вони спершу заблокували рішення, а потім погодилися на нього. Адже на момент приїзду в Україну нам передали документ як погоджений”, – розповів очільник МЗС України

За його словами, перемовини щодо спільної заяви вели країни-члени НАТО. Україна отримала документ перед візитом Північноатлантичної ради Альянсу. Зі своєї сторони наша держава не висувала жодних додаткових вимог і не заперечувала проти “угорського” пункту. Тому підстав для блокування просто не було.

“Ми готові виконувати рекомендації Венеціанської комісії. Тому ніякого блокування не було – ні з боку України, ні з боку Угорщини”, – наголосив Пристайко. 

Нагадаємо, що 30 жовтня Петер Сійярто на форумі, в якому брав участь президент РФ Володимир Путін, заявив, що Угорщина заблокує рішення НАТО щодо України.

Читайте також: Україна може отримати статус учасника програми розширеного партнерства НАТО, – Кулеба (ВІДЕО)

Прямий ефір