Для туристів створили унікальну карту-путівник по Чорнобилю (ВІДЕО)

Скрін із відео

Чорнобиль – це зона відчуження, яка строго охороняється, місто-привид і радіація. Здавалося б, усе це повинно відштовхувати людей. Однак там стрімко зростає кількість туристів. В управлінні зоною відчуження підрахували, що кількість відвідувачів зростає три роки поспіль. Для них уже випустили путівник.

Про це повідомляє кореспондент UATV.

“Знаєте, я раніше чув про цю катастрофу, про вибух на атомній станції. Поки що це все, що я знаю про Чорнобиль. Для нас цікаво дізнатися більше. Тут багато цікавих, порожніх, покинутих будівель”, – розповідає Майкл, турист із Польщі .

Працівники станції кажуть, що радіація зробила абсолютно непридатною для життя ці землі. Людям повернуться сюди поки неможливо. Однак тимчасове перебування не несе загрози для здоров’я.

“Ризики є завжди. Завдання мого персоналу, працівників зони відчуження, щоб ці ризики були мінімізовані. За дотримання норм і правил у зоні, ризики зведено до мінімуму”, – запевняє Олександр Новіков, заступник технічного директора ЧАЕС з радіаційної безпеки.

Громадські організації за підтримки держави випустили туристичний путівник зоною відчуження. Ця книга описує найцікавіші місця зони: реактор, так званий “Білий дім”, міський парк із колесом огляду.

Більше про путівник дивіться у сюжеті UATV.

Прямий ефір