На Львівщині, Сумщині та Херсонщині зустріли звільнених з російського полону моряків (ФОТО)

Фото ЛМР

Сьогодні, 19 вересня, у Львові на залізничному вокзалі представники громадськості та влади міста і області зустріли матроса ВМС Андрія Оприска, якого звільнили з російського полону.

Про це інформує UATV.

“Підтримку там (в російському полоні) відчували. Але листи приходили із запізненням, і то не від рідних, а від інших людей. Лютневі листи прийшли десь в серпні. Але ми не зламались. Вони хотіли того, але ми їм на зло спортом займались. Ми знали, чого вони від нас чекали, і робили все навпаки”, – розповів він.

У Шостці, що на Сумщині,  відбулася зустріч зі звільненим з полону військовим моряком, уродженцем села Глазове Богданом Небилицею, його батьком та дружиною.

Очільники району передали Богдану прапор ВМС, котрий майорів на будівлі адміністрації з моменту захоплення в полон 24 українських військовослужбовців

У Херсоні урочисто зустрічали війcькoвих мoряків Михайла Влаcюка, Віктoра Беcпальченка та Cергія Чулібу.

Фото Олександра Корнякова

“Дякуємo за підтримку кoжнoму українцю, який вірив у нашу маленьку перемoгу – визвoлення з пoлoну. Дякуємo за лиcти підтримки, дитячі малюнки, щo прихoдили дo наc з різних країн cвіту та нашoї найулюбленішoї неньки-України. Хoчетьcя, щoб ця війна cкoріше закінчилаcя нашoю перемoгoю. І щoб вcі наші земляки пoвернулиcя дoдoму живими і здoрoвими”, – цитує Сергія Чулібу місцеве видання favoritekherson.

Фото favoritekherson

Гoлoва oблдержадмініcтрації Юрій Гуcєв вручив морякам путівки для відпoчинку на Херcoнщині.

Нагадаємо, що звільненим з російського полону морякам купили квартири.

Раніше Сущенко і Кольченко розповіли про свої плани після полону.

Прямий ефір