Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів п’яти європейських держав (ФОТО)

Фото ОП

Глава української держави Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів п’яти іноземних держав – Естонії, Франції, Австрії, Нідерландів і Великої Британії.

Про це повідомляє UATV з посиланням на пресслужбу президента України.

Під час розмови з Володимиром Зеленським посол Естонії в Україні Каймо Кууск відзначив активний політичний діалог між двома державами. У свою чергу український президент подякував Естонії за невизнання російських паспортів, які незаконно видаються громадянам України на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

Також Зеленський під час церемонії привітав Етьєна де Понсена з початком його місії в Україні на посаді посла Франції. Сторони обговорили продовження політичного діалогу і двосторонньої економічної співпраці, а також домовилися про конкретні кроки у цьому напрямку, які можна буде зробити вже найближчим часом.

Під час розмови з послом Австрії в Україні Гернотом Пфандлером президент подякував за незмінну підтримку Австрією суверенітету і територіальної цілісності України, а також практичну допомогу нашій державі у подоланні наслідків російської агресії.

“Я також хотів би подякувати Австрії за потужну санкційну політику стосовно Росії”, – зазначив Зеленський.

Крім цього, глава української держави подякував послу за те, що його країна надає допомогу в реабілітації дітей учасників АТО.

Під час розмови з послом Нідерландів Йоганнесом Германном Адріанусом де Молом сторони обговорили безпекову ситуацію на Донбасі, обмін ув’язненими між Україною та Росією 7 вересня, а також слідство у справі літака рейсу МН17.

Також президент висловив вдячність послу Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Мелінді Сіммонс за допомогу у проведенні реформ та зміцненні обороноздатності нашої держави з боку її країни. 

“Ішлося також про важливість продовження переговорів щодо нової угоди між Україною та Великою Британією, яка визначатиме політичні й економічні відносини між двома країнами після виходу Великої Британії з ЄС”, – повідомляють у пресслужбі.

Нагадаємо, у Нідерландах відкрилося почесне консульство України.

Прямий ефір