Піротехніки за тиждень ліквідували 184 вибухонебезпечних предмети у зоні ООС (ФОТО)

Фото штаб ООС

Упродовж тижня сили та засоби підрозділів ДСНС України зі складу Об’єднаних сил залучалися до піротехнічних робіт, відновлення житлових будинків, які зазнали пошкоджень внаслідок артилерійських обстрілів, а також до забезпечення функціонування пунктів надання допомоги населенню, розміщених у межах контрольних пунктів в’їзду-виїзду на території Донецької та Луганської областей.

Про це повідомляє UATV із посиланням на прес-службу штабу ООС.

Зокрема, зазначається, що піротехнічні підрозділи 60 разів залучалися для проведення спеціалізованих робіт. Обстежено 40 га території, вилучено та знешкоджено 184 вибухонебезпечних предмета (всього з початку проведення ООС піротехнічні підрозділи залучались 4080 разів до виконання завдань за призначенням, було обстежено 5591 га території та 16,29 га акваторії; вилучено та знешкоджено 22 003 ВНП).

Крім того, особовий склад ДСНС продовжує аварійно-відновлювальні роботи житлових будинків у населених пунктах Мар’їнка, Красногорівка, Гранітне та Чермалик. За тиждень відновлено 13 будинків (всього з початку проведення ООС – 431).

“Рятувальниками в пунктах надання допомоги населенню, розташованих на території контрольних пунктів в’їзду/виїзду, було надано медичну та психологічну допомогу 1210 громадянам. На території Донецької та Луганської областей пожежна й техногенна обстановка була контрольованою“, – додали у штабі.

Раніше представник України в робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний заявляв, що для розмінування лінії зіткнення на Донбасі потрібно понад 10 років.

Читайте також: Сапери ДСНС отримали техніку від Данської групи для розмінування Донбасу (ФОТО, ВІДЕО)

Прямий ефір