Художниця з Каліфорнії продала 700 малюнків для допомоги українським дітям (ФОТО)

Фото gazeta.ua

Українська художниця Юлія Косівчук, яка уже 15 років мешкає у місті Берклі в передмісті Сан-Франциско штату Каліфорнія, продала на благодійному аукціоні понад 700 намальованих нею ангелів.

Про це інформує Gazeta.ua.

Гроші від продажу картин перераховують у благодійний фонд Марти Левченко “Я – майбутнє України“, що у Чернівцях.

“Мій живопис почався зі смішних носатих чоловічків з крильцями. Називала їх “позитивчиками” та дарувала друзям. Але ці малюнки почали замовляти. На них пішов попит. У Facebook випадково побачила допис чернівчанки Марти Левченко, яка створила благодійний фонд “Я – майбутнє України”. Вона збирала допомогу хворій на рак 3-річній дівчинці. Їй з усього світу присилали гроші, щоб вона вилікувалась. Але, на жаль, дитини не стало. Тоді я подумала, що могла продавати свої малюнки для допомоги іншим. З цього все і почалося”, – згадує Косівчук.

За 700 намальованих ангелів авторка заробила понад 10 тисяч доларів. Проте вона навіть не бачила цих грошей. Юлія просила своїх покупців, щоб кошти за твори одразу перераховували на рахунок фонду.

“Усі гроші йдуть у фонд. Марта Левченко допомагає дітям з усієї України. Вона рятує їх від інтернатів. Будує будинок “Місто добра”, щоб допомогти мамам з дітьми, які потерпають від домашнього насильства. Зараз збирають гроші на проведення електрики по будинку”, – розповідає художниця.

Під час свого візиту до Чернівців Юлія Косівчук організувала благодійну акцію – малювала перехожим усміхнених ангелів посеред вулиці. Таким чином вдалося назбирали 50 тисяч гривень.

Малюнки автора є також у Китаї, Японії, Індії, Австралії.

Нагадаємо, що у Конго українські військовослужбовці провели благодійну акцію на підтримку дітей-сиріт.

Раніше Еліна Світоліна відкрила власний благодійний фонд.

Прямий ефір