Україна та Ізраїль підписали Декларацію про інтенсифікацію співробітництва

Фото МВС

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зустрівся зі своїм ізраїльським колегою Аріє Дері.

Про це інформує прес-служба МВС.

“Сьогодні ми підписали Декларацію про інтенсифікацію співробітництва. Крім того, ми реалізуємо наслідки підписаної між Україною та державою Ізраїль угоди про реадмісію осіб. Хочу наголосити, що спрощення поїздок між країнами для громадян становить взаємний інтерес. Я дякую нашим ізраїльським друзям і партнерам та запрошую відвідувати нашу країну, ми дуже раді”, – сказав Аваков.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Ізраїля Аріє Дері подякував за гостинність та висловив сподівання, що підписаний документ дасть можливість громадянам обох країн частіше літати одне до одного.

“Щороку пасажиропотік між нашими державами становить близько одного мільйона туристів. Наша політична і економічна мета – збільшити ці цифри”, – наголосив Аріє Дері.

Документ дасть можливість забезпечити належне ставлення до українських та ізраїльських громадян під час проходження прикордонного та митного контролів, зменшити час очікування зворотних рейсів, у разі відмови перетину кордону надавати громадянам офіційний документ з причиною відмови.

Також сторони домовилися створити робочу групу з представників правоохоронних органів обох країн, щоб боротися з незаконним наймом та працевлаштуванням громадян.

Раніше повідомлялося, що Ізраїль готовий офіційно працевлаштувати 2,5 тис. українських будівельників

Прямий ефір