Росія приховує офіційну статистику про реальну ситуацію в економіці, — Савченко

Олександр Савченко. Фото: facebook.com

Сьогодні основною “скріпою” в Росії є брехня. Тому російська влада приховує реальну ситуацію в економіці не тільки від своїх громадян, але й від усього світу. Особливо напередодні запланованого саміту БРІКС Путіну соромно визнати, що за 19 років, коли було створено організацію, всі країни, що входять до цього блоку, істотно зросли в економічному плані, а Росія, навпаки, стабільно скочується вниз. Про це сьогодні, 20 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДOM розповів професор, ректор Міжнародного інституту бізнесу, банкір та економіст Олександр Савченко.

“Основною скріпою Росії зараз є брехня. Брешуть усі — кремлівський диктатор Путін, російський уряд. І російські громадяни повинні брехати. Якщо вони не будуть брехати, їх або заарештують, або вони повинні втекти з країни. Тобто брехня — це російська скрепа, яка міцно увійшла в усі сфери життя в країні, зокрема й в економіку”, — пояснив економіст причини, через які в Росії приховують реальну ситуацію в економічному секторі.

Ще однією причиною Савченко назвав бажання Путіна здаватися успішнішим, ніж він є насправді.

“22 жовтня стартує саміт БРІКС. Путіну хочеться показати, що його країна велика й успішна. Не дарма в Казані, де відбуватиметься форум, з міста прибрали всіх злидарів і сховали всі машини-розвалюхи. Путін хоче показати партнерам, що Росія — успішна країна, яка посідає гідне місце у світі. Адже потрібно згадати, що БРІКС замислювався Китаєм і Росією як союз двох рівних партнерів. Це було 19 років тому. Зараз усі члени БРІКС за ці роки досягли значних результатів, одна Росія перетворилася на економічного карлика. Китай зростає, Бразилія, Індія теж. А Путін на тлі своєї так званої величі перетворився на молодшого партнера. Тому озвучуються фальшиві цифри. Тому що Путін не сприймає того, що весь світ побачить, що король насправді маленький і економіка його теж маленька. Це для нього дуже болісно”, — додав Савченко.

Крім того, вважає банкір, Путіну дуже важливо показати своєму населенню, що в країні все добре.

“Потрібно показувати населенню Росії, що вони не такі бідні й у них усе добре: зарплати і пенсії зростають, випереджаючи темпи зростання цін. Насправді все навпаки. Але Путіну некомфортно в реальному світі, тому він створює другу реальність — все спотворюється і прикрашається. У країні заборонено статистику за 90% економічних параметрів. РФ перестала висилати свої дані до Міжнародного валютного фонду, тому він теж не знає реальної статистики. А російські агенти впливу, які є і у Світовому банку, і у МВФ, допомагають прикрашати реальність і створювати ілюзію, що Росія велика, могутня країна. А насправді — економічний карлик”, — підсумував Олександр Савченко.

Читайте також: Темпи інфляції зростають, економіка перегрівається: куди веде Росію політика Путіна (ВІДЕО)

Прямий ефір