Чому ворог концентрує зусилля на захопленні Торецька — думка оглядача 

Лінія фронту в районі Покровська і Торецька. Графіка: deepstatemap.live

У разі захоплення Торецька Донецької області російська армія зможе далі просуватися в напрямку Костянтинівки, тобто з півдня. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сьогодні, 13 жовтня, сказав військовий оглядач Денис Попович.

“Якщо ми говоримо про Часів Яр, то там відстань до Костянтинівки менша. Тобто якби росіяни прорвалися б до Часового Яру, захопили це місто, у них був би один напрямок — на Костянтинівку. А Торецьк відкриває інший напрямок на це ж місто”, — пояснив оглядач. 

За його словами, просування ворога в Торецьку, захоплення міста, — це загроза для агломерації Костянтинівка — Дружківка — Краматорськ — Слов’янськ.

Попович уточнив, що події на Торецькому напрямку не особливо пов’язані з наступом росіян на Покровському.

“Торецьк розташований позаду тієї лінії фронту, яка на сьогодні загрожує Покровську і Мирнограду. Коли ми говоримо про Часів Яр, про Торецьк, це напрямок більшою мірою на Костянтинівку. Я б не пов’язував це з Покровським наступом. Це, звичайно, може мати певний вплив, якщо противник буде там розвивати наступ у бік Торецька, і ми туди будемо перекидати якісь підкріплення, то можуть зрости темпи наступу на інших ділянках фронту, зокрема на Покровській. Але все це гіпотетичні роздуми”, — зазначив Попович.

Читайте також: Не залишилося жодного вцілілого кварталу: про ситуацію в Торецьку розповів військовий

Нагадаємо, половина міста Торецьк Донецької області, яке російська пропаганда “взяла ще позавчора”, залишається під контролем Сил оборони України.

Прямий ефір