Не залишилося жодного вцілілого кварталу: про ситуацію в Торецьку розповів військовий

Ілюстративне фото: uatv.ua

Тривають важкі бої за Торецьк у Донецькій області. У місті не залишилося жодного вцілілого кварталу — майже всі будинки пошкоджені. Російські окупанти щодня руйнують місто, завдаючи ударів FPV-дронами. При цьому загарбники значно рідше застосовують важку техніку. Про це розповів військовослужбовець 109-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ Євген Ієвлєв, інформує FREEДОМ.

За словами військового, росіяни змінили тактику штурмів. Якщо раніше атакували відносно великими групами, то зараз кількість скоротилася в рази.

“Російські окупанти не так безглуздо як раніше використовують техніку, адже її можуть спалити українські безпілотники на відстані. Тому противник почав проводити розвідку і виконувати завдання FPV-дронами, яких у нього дуже багато. Він намагається штурмувати наші позиції групами по 10-12 осіб, які працюють під прикриттям артилерії та дронів”, — зазначив Ієвлєв. 

Армія РФ, за його словами, також застосовує тактику випаленої землі: скидає КАБи, працює мінометами, а потім заходить на територію, на якій знищила майже все дотла.

Читайте також: Бої за Торецьк тривають — про ситуацію в місті розповіли в МВА

Нагадаємо, половина міста Торецьк Донецької області, яке російська пропаганда “взяла ще позавчора”, залишається під контролем Сил оборони України.

Прямий ефір