За цей тиждень ми додали Україні нових домовленостей щодо зброї, — Зеленський наприкінці 962-го дня війни

Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Цей тиждень був продуктивний на домовленості щодо зброї, її постачання та виробництва. Український ОПК розширює можливості коштом західних інвестицій, які надходять в Україну. Про це сьогодні, наприкінці 962-ї доби повномасштабного вторгнення Росії в Україну розповів президент Володимир Зеленський, інформує FREEДОМ.

“Але водночас є багато партнерів, які з обʼєктивних причин не можуть допомогти постачанням зброї: не мають своєї, але здатні допомогти нам з фінансуванням. Також у деяких партнерів є спеціальні технології, які можуть бути застосовані в Україні зараз — в обороні, в наших активних діях. Є лідерство країн, яке обʼєднує інших у світі заради такої нашої спільної виробничої роботи. Я дякую кожному партнеру України, який уже інвестував у нашу українську “оборонку”. Ми вже значно збільшили виробництво, зокрема дронів, завдяки таким інвестиціям”, — розповів президент.

Він також додав, що у Франції була розглянута нова модель взаємодії — про створення спільних українсько-французьких виробництв в Україні.

“На рівні міністерств оборони це опрацьовується. Вже працює данська модель, коли уряди держав-партнерів залучають інвестиції у виробництво зброї, а нову, французьку модель ми розглядаємо як можливість залучати інвестиції у створення саме нових виробництв. Дуже розраховуємо на цей результат для України”, — зазначив Володимир Зеленський.

Глава держави також розповів, що заслухав доповідь головнокомандувача Збройними силами України (ЗСУ) Олександра Сирського про ситуацію на фронті, а також в Курській області Російської Федерації.

“Загалом Донеччина і Запорізький напрямок — це дуже складні умови, жорсткі дії ворога. Але стійкість наших підрозділів має вирішальне значення. Саме від нашої стійкості все залежить. Щодо Курської операції: були намагання Росії відтиснути наші позиції, але тримаємо визначені рубежі”, — розповів президент.

Підсумовуючи, у зверненні Зеленський подякував воїнам Національної гвардії України, а також відзначив українських військових капеланів.

Читайте також: Переговори Зеленського із європейськими лідерами перед “Рамштайном” грають у плюс для зближення України та НАТО, — Леонов

Прямий ефір