Річниця нападу ХАМАС: в Ізраїлі вшанували пам’ять загиблих і нагадали про заручників

Ілюстративне фото: radio1064.co.il

Сьогодні — перша річниця нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль. Одним із найкривавіших у серії терористичних атак 7 жовтня 2023 року став напад бойовиків на учасників музичного фестивалю біля кібуца Реїм. Родичі вбитих терористами вшанували пам’ять загиблих. На місці, де сталася трагедія, запалили поминальні свічки і встановили стенди з фотографіями жертв. За даними Reuters, бойовики ХАМАС убили на фестивалі 364 людини, а загалом за той день — понад 1 200 осіб. Прем’єр-міністр Ізраїлю запалив свічку пам’яті біля меморіалу загиблим в Єрусалимі, повідомляє FREEДOM.

“Цього дня в цьому місці та в багатьох місцях нашої країни ми згадуємо наших полеглих, наших заручників, яких ми зобов’язані повернути, і наших героїв, які полягли, захищаючи батьківщину і землю. Ми пережили жахливу різанину рік тому, і ми встали як народ, як леви”, — заявив прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу.

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі відвідав синагогу на півночі Лондона, щоб вшанувати пам’ять жертв нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль, а також нагадати про заручників, яких утримують терористи в секторі Гази.

“Сьогодні я тут, з єврейською громадою в синагозі. Це день глибоких роздумів і болю. Думок про 7 жовтня. Це був найстрашніший напад на єврейську громаду з часів Голокосту. І, звісно, думки — про численних заручників, яких все ще утримують у секторі Гази, та їхніх близьких, і біль”, — заявив Девід Леммі.

Читайте також: Ізраїль збирається відповісти на повітряну атаку Ірану — деталі (ВІДЕО)

Прямий ефір