Захоплення Вугледара російськими окупантами: наслідки оцінив Попович

Российский оккупант. Фото: gur.gov.ua

Понад два роки тривала оборона Вугледара Донецької області. Деякі російські бригади за цей час втратили по два склади солдатів, однак через те, що військове командування РФ не зважає на втрати, місто було захоплене. Кремль готовий платити за просування життями своїх солдатів, тому вони намагатимуться наступати далі. Про це сьогодні, 6 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав військовий оглядач Денис Попович.

“Є інформація про підготовку наступу на Богоявленку. Це наступний населений пункт, який розташований на північ від Вугледара, за кілька кілометрів. Тобто вони збираються і далі вести наступальні дії на цьому напрямку”, — повідомив він.

Попович зауважив, що взяття Вугледара дає російським окупантам низку переваг у логістичному плані.

“Вони змогли відтіснити наші війська від вигідних точок, тактичних висот, звідки вони могли б обстрілювати Волноваський район і, конкретніше за все, залізницю, яка проходить цим районом, іде у бік Маріуполя й повертає вздовж узбережжя Азовського моря Запорізькою та Херсонською областями в бік Криму. Відповідно, ця залізниця є рокадною, а якщо вона рокадна, то вона дуже зручна для логістичних функцій. Тепер логістика окупантів на цьому районі покращилася. Буде відкладений ефект, він не буде сьогодні, не буде завтра. Можливо, не буде через місяць, але обов’язково буде. Це може позначитися на подальших діях Російської Федерації якраз на південній ділянці фронту”, — висловив думку військовий оглядач.

Читайте також: Життя наших бійців набагато важливіше, ніж будь-які забудови, — Зеленський про вихід ЗСУ з Вугледара

Нагадаємо, 2 жовтня стало відомо, що українські війська вийшли з Вугледара.

Прямий ефір