Росія не зацікавлена у другому Саміті миру, — Петренко

Ігор Петренко. Скріншот: uatv.ua

Росія не прагне миру, тим більше справедливого. Участь у другому Саміті миру суперечить інтересам Володимира Путіна. Україна, навпаки, готова запросити представників РФ і вести з ними діалог. Про це сьогодні, 17 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів доктор політичних наук Ігор Петренко.

“Україна буде запрошувати російську сторону. Ким вона буде представлена — це має вторинне значення. Формат, який підходить під рівень представництва, можна знайти. Україна не боїться і готова до цього. Російська Федерація не зацікавлена в мирі, тим більше в справедливому. Путін зацікавлений у тому, щоб зберегти свої “досягнення”. Усі його розмови про мир спрямовані на це. Участь у Саміті миру — це питання визнання пропозицій української сторони, які будуть вихідними”, — пояснив він.

Відмова Росії від участі в Саміті миру продемонструє неготовність вести діалог з Україною і може підштовхнути Захід посилити тиск на РФ, зазначив експерт.

“Якщо ж Російська Федерація відмовляється, то Україна заявлятиме про те, що РФ не готова говорити про мир, що всі заяви Путіна є порожнім звуком. Логічним висновком із цього випливає, що потрібно тиснути на Російську Федерацію, змушувати її сісти за стіл переговорів. Це вже питання дозволу використовувати західну зброю по території Російської Федерації, посилення економічного тиску, санкцій”, — сказав він.

Читайте також: Україна готує другий Саміт миру — що вже відомо про строки проведення та формат (ВІДЕО)

Прямий ефір