Інтенсивність боїв на Придніпровському напрямку стала більшою, — Братчук

Українські захисники. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російське військове командування вважає Придніпровський напрямок важливим для Кремля, саме тому звідти менше перекидаються підрозділи в Курську область. Останнім часом інтенсивність боїв на цій ділянці фронту збільшилася. Про це сьогодні, 10 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.

За його словами, російські окупанти знімають частину своїх підрозділів із Запорізької області для перекидання в Курську, внаслідок чого ситуація на Роботинському плацдармі не змінюється, у ворога немає успіхів.

“На Придніпровському напрямку інтенсивність боїв стала вищою. Звідти підрозділи менше перекидаються в Курську область, тому росіяни цей напрямок вважають пріоритетним. Пріоритетним у плані того, що сподіваються на Дніпро, який їх захищає з одного боку, а з іншого — вони намагаються цю тимчасово окуповану частину Херсонської області утримувати, тому що ми ж прекрасно розуміємо, що далі. А далі — Крим”, — зауважив Братчук.

Він уточнив, що російські окупанти намагаються проводити штурмові дії на схід від населеного пункту Кринки та придніпровських островів.

“Є хороша новина: вдалося знищити, нехай невеликий, але склад зберігання човнів, на яких ворог намагається проводити бойові дії на Дніпрі. Йде боротьба в малому повітрі, йде контрбатарейна боротьба. Інтенсивність боїв стала вищою, ніж на Роботинському напрямку, хоча було навпаки”, — додав речник добровольчої армії.

Читайте також: 46 російських атак відбито на Курахівському напрямку, 41 — на Покровському

Прямий ефір