Російські окупанти будують фортифікаційні споруди в Криму — прибули 150 строковиків із Челябінської області, — Генштаб ЗСУ

Окупований Крим. Ілюстративне фото: pixabay.com

Минулої доби українські військові відбили 71 атаку росіян на п’яти напрямках. Російська Федерація, як і раніше, зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. Про це сьогодні, 26 лютого, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Противник постійно веде повітряну розвідку для коригування вогню. Російські окупанти завдали 14 ракетних та 19 авіаційних ударів впродовж доби, здійснили 57 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Постраждали мирні люди.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ознак формування наступальних угруповань окупантів не виявлено.

На Бахмутському напрямку РФ продовжує атакувати позиції українських військ. Загарбники без успіху намагалися провести наступ поблизу населених пунктів Оріхово-Василівка, Берхівка, Ягідне, Бахмут, Іванівське та Північне Донецької області. Обстріляли райони 22 населених пунктів.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Продовжує артилерійські обстріли районів населених пунктів, що межують з лінією зіткнення.

У Генштабі ЗСУ додали, що російські окупанти нарощують оборону тимчасово окупованого Криму, зокрема, будують фортифікаційні споруди. Із Челябінської області РФ прибули 150 російських військовослужбовців строкової служби для виконання інженерних робіт.

Авіація Сил оборони України за минулу добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також українські військові збили три ворожі дрони різних типів: “Орлан-10”, Supercam S350 та “Ланцет-3”.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, два райони зосередження живої сили противника, радіолокаційну станцію, станцію радіоелектронної боротьби, а також ще дві важливі цілі.

Читайте також: Як змінять перебіг війни Leopard 2, що прибули з Польщі до України — прогноз експерта

Прямий ефір