У російської армії є велика проблема з особовим складом, — Варченко

Ілюстративне фото: defence-ua.com

На Курський напрямок російське військове командування перекидає особовий склад і техніку з українського фронту, а також відправляє строковиків із різних регіонів РФ. Є інформація, що також у Курську область Росія відправляє військовослужбовців військово-космічних сил. Про це сьогодні, 18 серпня, розповів в ефірі FREEДОМ експерт з національної безпеки Іван Варченко.

За його словами, в російській армії спостерігається дефіцит особового складу.

“На Курський напрямок росіяни підтягують уже своїх солдатів-строковиків і навіть військовослужбовців військово-космічних сил. Зрозуміло, що поки з логістичних підрозділів, господарських підрозділів, але вже є інформація, зокрема на російських ресурсах, що туди ж спрямовуються і пілоти, і технічний склад. Зрозуміло, що це фахівці, для підготовки яких потрібен тривалий час. Попри російські заяви, попри весь масштаб пропагандистського супроводу історії про те, що у РФ достатньо сил і засобів для того, щоб проводити будь-які операції, чи то із захисту, чи то з нападу, ми бачимо, що це чергове й чітке свідчення про те, що є велика проблема з особовим складом”, — зауважив Варченко.

Водночас він звернув увагу, що радикальних проблем із боєприпасами та артилерійським озброєнням у Росії немає.

“Хоча в цій частині у росіян теж з’являються проблеми, і вони дуже суттєво зростають. Артилерія, можливості фронтової та безпілотної авіації — це те, що противник використовує зараз за нестачі живої сили”, — резюмував експерт.

Читайте також: Операція ЗСУ в Курській області руйнує уявлення росіян, що війна йде тільки на території України, — Божко

Нагадаємо, минулої доби Сили оборони ліквідували на фронті 1 170 російських окупантів, загалом же з початку повномасштабного вторгнення було ліквідовано близько 599 350 осіб.

Прямий ефір