У прифронтових регіонах російські окупанти постійно ведуть обстріли з повітря — деталі

Юрій Ігнат. Фото: armyinform.com.ua

В Україні, за винятком прифронтових територій і лінії фронту, ніч минула відносно спокійно. Було кілька безпілотників, які українським захисникам неба вдалося збити. На прифронтових територіях ворог постійно веде обстріли з повітря. Про це сьогодні, 4 січня, в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

“Цієї ночі ми бачили всього лише два дрони-камікадзе в нашому повітряному просторі, які були збиті вже в Хмельницькій області. На жаль, долітають вони й туди. У цьому випадку, якщо ці два дрони, тобто, відповідно, потрібно меншими силами їх намагатися знищити. Ми розуміємо, що виснаження і витрачання наших засобів як авіаційних, так і протиповітряної оборони відбувається. Тому військове керівництво робить все для того, щоб це відбувалося більш раціонально”, — розповів він.

Також Ігнат повідомив, що російські окупанти вдарили двома ракетами С-300 по Харківській області та однією на Донецькому напрямку.

“Тобто умовно спокійно, чого не скажеш про ті регіони, які є прифронтовими, де відбуваються постійні бойові дії, йдуть атаки керованими авіабомбами. Зараз у Миколаївській і Херсонській областях, у річищі Дніпра дуже велика кількість ворожих безпілотників, які проводять повітряну розвідку. Можливо, вони стежать за пересуваннями та бойовими діями наших Сил оборони на цьому напрямку. Також літаки противника спостерігаються в акваторії Азовського моря. Це і винищувальна авіація, а також літаки-ретранслятори, такі як Іл-22. Можливо, з’являтимуться там і А-50, які є в повітряній гавані”, — поінформував речник Командування Повітряних сил ЗСУ.

Читайте також: “Школу добили остаточно”: ЗС РФ вдарили ракетою по навчальному закладу в Харкові (ВІДЕО)

Нагадаємо, сьогодні вдень у Кропивницькому російські окупаційні війська атакували кілька підприємств енергетики. Вісім осіб постраждали, одна загинула.

Також росіяни вдарили ракетами по центру міста Курахове: зруйнували дитсадок, школу, профілакторій і кафе.

Прямий ефір