Будь-які припинення вогню, будь-які переговори — це шлях до дня перемоги в Москві, — Ландсберґіс

Кремль. Скріншот: uatv.ua

У ситуації, що склалася, будь-які переговори з Росією будуть на руку тільки їй. Припинення вогню під приводом того, що вдалося захистити якусь частину території України, стане перемогою Путіна. Про це сьогодні, 13 листопада, перед зустріччю міністрів закордонних справ країн-членів Європейського Союзу заявив міністр закордонних справ Литви Ґабріелюс Ландсберґіс, передає кореспондент FREEДОМ в Європі.

“На нас чекає важлива дискусія щодо ситуації в Україні. По тому, як зараз виглядає ця ситуація, можу сказати, що Путін готується здути пилюку зі своїх планів на день перемоги, які він уже поклав у далеку скриньку. Але з огляду на дискусії у Вашингтоні, а також нездатність Європи йти далі у військовій підтримці України та посилення тиску на українців на фронті, гадаю, що він з радістю зможе знову почати планувати. І тепер від нас залежить, чи матеріалізуються його плани”, — заявив голова литовського зовнішньополітичного відомства.

На його думку, Європа змогла б досягти того, щоб єдиний день перемоги у цій війні відбувся у Києві та святкувався українцями.

“Будь-які припинення вогню, будь-які переговори — це шлях до дня перемоги у Москві. Путін дуже активно над цим працював. І такий день може настати. День, коли українці не зможуть далі воювати, бо ми не можемо надати їм зброю”, — зазначив Ландсберґіс.

Він наголосив, що у цій війні “немає золотої середини”.

“Якщо дійде до припинення вогню, і ми спробуємо це провернути з аргументами, що ми захистили Київ, інші українські території, буде зрозуміло, що це перемога Путіна”, — наголосив міністр.

Читайте також: Ми не потрапимо в цю пастку, — Кулеба про можливість переговорів із РФ

Раніше військовий оглядач Денис Попович заявив в ефірі FREEДОМ, що у РФ існує політичний запит на перемогу, максимальне захоплення території України для того, щоб потім спробувати досягти переговорів про заморожування бойових дій на прийнятних для Росії умовах.

Прямий ефір