Передумови для краху режиму Путіна накопичуються — думка

Володимир Путін. Фото: gettyimages.com

Путінський режим може зберегтися у разі, якщо Путін отримає мир, захопивши територію України. Таке “замороження” режиму буде коротким, оскільки Кремль розпочне нову війну. Це найнегативніший сценарій, найнебезпечніший для світу, і він може бути реалізований, заявив у прямому ефірі телеканалу FREEДОМ російський опозиційний політик Геннадій Гудков.

“Тоді буде погано. “Заморожування” режиму на якийсь дуже короткий час. Потім нова війна проти Казахстану, проти, мабуть, Вірменії, Грузії, проти Молдови тощо. Тоді треба буде підтверджувати імідж непереможного відмороженого керівника, котрий усьому світу загрожує ядерною катастрофою”, — прокоментував гість ефіру.

Водночас він вважає, що 2024-й буде останнім роком існування путінського режиму, оскільки продовжують накопичуватись передумови для його краху. А ось сценарії, як зазначає Гудков, можуть бути різними. Оптимальний — переворот усередині еліт.

“Найкращий варіант — це внутрішньоелітний переворот, але на нього ніхто не працює. Одна російська опозиція неспроможна підготувати його чи, скажімо, підготувати умови його скоєння. Ані на Заході, ані в Україні цього не розуміють поки що. Тому ці зусилля поки що залишаються лише у проєкті. Він найсприятливіший, найшвидший, найефективніший і найбезпечніший для всього світу, зокрема насамперед для України та українського народу. Другий варіант, звичайно, чекати на бунт, безглуздий і нещадний”, — зазначив російський опозиційний політик.

Найгіршим варіантом кінця путінської влади Гудков називає ядерну війну з мільйонами жертв. Опозиціонер сподівається, що до цього не дійде.

“Я вважаю, що все-таки свідомість зміниться і на Заході, і в Україні щодо необхідності формування спеціального плану боротьби з путінізмом як таким, як явищем. Безумовно, тригером краху путінізму буде воєнна перемога України, за що ми ратуємо щодня і намагаємося цю позицію доводити до західних політичних кіл, громадянського суспільства, журналістів, різних громадських організацій”, — заявив Геннадій Гудков.

Читайте також: Російський запит на “мир” передбачає знищення України — думка

Раніше військовий оглядач Денис Попович заявив в ефірі FREEДОМ, що у РФ існує політичний запит на перемогу, максимальне захоплення території України для того, щоб потім спробувати досягти переговорів про заморожування бойових дій на прийнятних для Росії умовах.

Читайте також: РФ домагається припинення вогню, перемир’я і переговорів щодо питання війни в Україні: чотири сигнали назвав Піонтковський

Прямий ефір