Ізраїль не починав війну, але він переможе — думка

Прапор Ізраїлю. Фото: ukrinform.ua

Рано чи пізно терористи ХАМАС мали напасти на Ізраїль, оскільки вони своєю метою поставили знищення держави. Таку думку сьогодні, 9 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив політолог Ігор Рейтерович.

За його словами, останнім часом ХАМАС поводився досить тихо, ексцеси, що відбувалися, не набували великих масштабів.

“Це виявилося затишшя перед бурею. Терористи ХАМАС обрали, я думаю, певну символічну дату, оскільки йдеться про річницю війни Судного дня — дуже важливої та травматичної для ізраїльтян”, — зауважив Рейтерович.

Він звернув увагу, що ХАМАС довго готувався до нападу на Ізраїль і відвертав увагу, щоб отримати певний інформаційно-пропагандистський ефект.

“Їм це, звісно, вдалося, не рахуючи величезної кількості руйнувань і горя, яке вони принесли, вбиваючи та захоплюючи в полон мирних людей. Ізраїль не починав цю війну, але він, безумовно, переможе, тому що видно, що реакція ізраїльського суспільства настільки показова, що тепер уже про жодні переговори взагалі не може йти. А ХАМАС як терористичну організацію просто має бути знищено. Я думаю, що вони в цьому напрямку будуть рухатися. Після продовження бомбардувань вони перейдуть, найімовірніше, протягом найближчих 24-72-х годин до наземної операції, тобто окупують або встановлять контроль над усім сектором Газа. І, відповідно, далі, напевно, будуть якісь дії антитерористичного характеру щодо знищення не тільки верхівки, а й рядового складу всіх цих терористів і бойовиків”, — вважає політолог.

Читайте також: З квітня 2023 року відомий сценарій Ірану щодо комбінованої атаки на Ізраїль — деталі від журналіста

Нагадаємо, російська пропаганда активно використовує напад ХАМАС на Ізраїль для поширення антизахідних і особливо антиукраїнських наративів.

Прямий ефір