Під час атаки безпілотником Кремля не було вибухів та уламків, — експерт

Момент удару БпЛА по Кремлю. Скріншот: youtube.com

Є кілька питань до так званої атаки безпілотниками по одній із веж Кремля. Серед них, наприклад, чому досі не показали фото уламків та що робили двоє людей на даху Кремля о 3 годині ранку. Про це в ефірі телеканалу  FREEДОМ заявив військовий експерт, офіцер резерву Повітряних сил ЗСУ Андрій Крамаров.

Він стверджує, що на куполі Кремля не було уламків і це на вигляд не є чимось вибуховим.

“Відбулася детонація легкої горючої рідини, яка трохи впала на купол Кремля, залишивши слід від горіння. Крім того, на відео, знятому поруч із прапором, не видно жодних ознак вибуху, адже роза вітрів не змінилася”, — каже Крамаров.

Також він зазначив, що нелогічним є те, що під час вибуху на даху перебували двоє людей, які піднялися технічними сходами Кремля.

“Крім того, напередодні дев’ятого травня з прифронтових зон було знято системи ППО для посилення системи ППО Москви, також у Москві активне використання засобів радіоелектронної боротьби, що може впливати на управління дроном”, — додав експерт.

Також він наголосив, що така атака не має для України жодного сенсу, а для РФ це привід ще раз пошантажувати США ядерною зброєю.

“Зазор часу між Москвою та Вашингтоном становить приблизно 12 годин, і вкидання про те, що на ракети вже встановлено тактичні ядерні боєголовки, почалися відразу після повідомлень про атаку. У будь-якій армійській бюрократичній машині у світі, а тим більше в країні, яка має тактичну ядерну зброю, дістати ядерну боєголовку і встановити її на ракету носій не займає кілька годин. Таким чином, це продовження шантажу без реальних військових чи навіть морально-психологічних цілей”, — додав гість ефіру.

Читайте також: Провокація РФ, диверсія російських партизан чи операція українських спецслужб: атака дронів на Кремль у розборі експертів

Нагадаємо, у Москві заявили, що в ніч на 3 травня два ударні безпілотники здійснили атаку на Кремль й були ліквідовані силами протиповітряної оборони. У РФ звинуватили в події Україну, назвали інцидент “спланованою терористичною акцією, замахом на президента Росії”.

В Офісі президента України заявили, що Україна не має жодного стосунку до атак дронів на Кремль, оскільки це “не має сенсу, не вирішує жодних військових завдань і не впливає на ситуацію на фронті”.

Прямий ефір