Зеленський у Києві зустрівся з американською делегацією на чолі з Майком Помпео (ВІДЕО)

Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський 3 квітня у Києві зустрівся з делегацією політиків, бізнесменів та представників благодійних організацій США на чолі з колишнім державним секретарем Штатів Майком Помпео, передає FREEДОМ.

Глава держави зазначив, що такі зустрічі є потужним сигналом підтримки українців у боротьбі за свободу та демократію. Зеленський наголосив, що США поряд і разом з Україною борються за спільні цілі.

Зеленський також подякував американському народу.

“На жаль, війна триває вже понад рік, і ми раді, що Сполучені Штати поряд і разом із нами борються за спільні цілі. Ми відчуваємо і двопартійну підтримку, і підтримку з боку Білого дому”, — наголосив президент.

Він поінформував про можливості розвитку бізнесу у сфері будівництва, сільського господарства, ІТ-технологій тощо. Під час зустрічі глава держави запросив американський бізнес активно інвестувати в Україну.

“Ми відкриті для цього, готові надати вам повну допомогу. Для нас це дуже важливо”, — зазначив Володимир Зеленський.

Президент також наголосив на важливості продовження та посилення оборонної допомоги та спільного розвитку оборонних технологій з урахуванням досвіду, набутого Україною під час війни.

Також було обговорено низку інших актуальних питань, зокрема рух України до НАТО, важливість подальшого посилення санкційного тиску на РФ.

Прямий ефір