Репресії проти росіян мають ефект, але жити зі страхом постійно неможливо — думка правозахисника

Ілюстративне фото: ukrinform.ua

Репресії Кремля проти російського суспільства мають ефект, але жити зі страхом постійно неможливо. Тому, вже найближчим часом ситуація всередині громадянського суспільства зміниться. Таку думку сьогодні, 12 січня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив голова російського правозахисного проєкту “Перший відділ” Дмитро Заїр-Бек.

“Коли було оголошено так звану першу хвилю мобілізації, хоча мобілізація не припинялася, відправляли насамперед жителів національних республік. Це робилося з кількох міркувань: це простіше з погляду набору людей, і національні республіки розташовані далеко від столиці, тому протестні настрої, які там зародилися й активно присутні й донині, до столиці не докотяться”, — сказав він. 

Він наголосив, що керівництво режиму насамперед вважає для себе небезпечними протести у столиці Росії — Москві, тому всіма способами намагається посіяти страх серед населення шляхом репресій.

“Це політична доцільність і з цим завданням Кремль справляється. Але люди все бачать. І оскільки це не фінал, ми ще побачимо зміну ситуації, думаю, що найближчим часом, тому що жити в страху постійно неможливо”, — резюмував Дмитро Заїр-Бек.

Читайте також: Як режим Кремля знущається з росіян після затримання за антивоєнні висловлювання — подробиці (ВІДЕО)

Прямий ефір