Херсонська область перебуває на межі гуманітарної катастрофи – облрада

Заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський на своїй сторінці у Facebook розповів, що на тимчасово окупованій території регіону закінчуються ресурси та зупинився бізнес. Зокрема, військові країни-агресора РФ блокують доставку ліків та продуктів першої необхідності.

“Організаційна некомпетентність та злочинні дії орків, а також їхніх прислужників заганяють Херсонщину в усе глибшу гуманітарну кризу”, – написав депутат.

Російські окупанти, за його словами, заблокували гуманітарні коридори, не даючи можливості забезпечувати людей необхідними ліками та продуктами, хоча у гуманітарних штабах Одещини та Миколаївщини є тонни вантажів для Херсонської області.

Тим часом представники РФ роздають “гуманітарку” лише на камери, а українським волонтерам не дають змоги допомогти мешканцям регіону та погрожують їм. Крім цього, окупанти не дотримуються жодних законів – ані українських, ані російських.

“Єдине, що окупанти налагодили добре, це терор та фільтраційні заходи. Але це їм не надто допоможе, коли ЗСУ почне звільняти Херсонську область”, – наголосив Соболевський.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда заявив, що найкращим завершенням війни РФ проти України буде перемога нашої країни з повним відновленням територіальної цілісності в межах міжнародно визнаних кордонів.

Генсек Ради Європи запропонувала провести 4-й саміт, пов’язаний із війною в Україні

NYT опублікувало докази масової страти військовими РФ чоловіків у Бучі

Читайте також: Через війну Україна не може експортувати мільйони тонн пшениці — чи загрожує світові продовольча криза

Прямий ефір