ЗСУ використовують річку Оскіл як природний бар’єр, що дозволяє ефективно обороняти території Харківської області, — Варченко

Іван Варченко. Скріншот: uatv.ua

Російські окупанти знищили водосховище на річці Оскіл у Харківській області. Ймовірно, вони спробують форсувати річку, щоб просунутися вглиб області. Але через болота, що утворилися, форсувати річку складно. Цю обставину активно використовують Збройні сили України (ЗСУ) в обороні територій Харківської області. Про це сьогодні, 30 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів експерт з питань національної безпеки, військовослужбовець ЗСУ Іван Варченко.

“Російські окупанти знищили водосховище, яке було на річці Оскіл. І тепер там зовсім інша ситуація з течією. Водночас — це природний бар’єр, який дозволяє ефективно працювати в обороні, використовуючи його. Болотиста місцевість не дозволяє безперешкодно рухатися техніці, особливо важкій. Українські сили оборони використовують цю обставину”, — сказав він.

Наступальні дії РФ у Харківській області пов’язані з великими втратами особового складу, а також техніки, наголосив експерт.

“Російські окупанти думають, яким чином можна форсувати водні перепони й зайти далі на територію Харківської області. Разом з тим, українські Сили оборони ведуть оборонні бої. Росіяни зазнають важких втрат, просуваючись із великими проблемами Харківською областю”, — констатував він.

Читайте також: Армія РФ готується до штурмів у Запорізькій області, але на великий наступ не здатна, — речник Української добровольчої армії “Південь”

Прямий ефір